Μετά την Ολυμπιάδα

Μετά την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΙ;!

στη μνήμη του Δημήτρη Δημητριάδη.

O Δημήτρης Δημήτρη μας λείπεις... Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1989. Φοίτησε στη Σχολή "ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΔΡΑΤΟΥ" ενώ στην 1η Λυκείου ήταν μαθητής στο 5ο Λύκειο Πετρούπολης. Διακρινόταν για τη φιλομάθεια του, την ενάρετη συμπεριφορά του, την αγάπη του για τον αθλητισμό και την ευγένεια της ψυχής του. Στην παρέα ήταν δραστήριος και κοινωνικός, ευαίσθητος και αγαπητός από όλους, γενναίος και προστατευτικός. Συμμετείχε για 8 χρόνια στο χορευτικό παραδοσιακών χορών του πολιτιστικού κέντρου Πετρούπολης, για 6 χρόνια αθλούμενος στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου και Πετρούπολης, και για 6 χρόνια στο αγώνισμα "τζούντο" του συλλόγου «αστραπή» Πετρούπολης και για 3 χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης. Στο σχολείο του – 5ο λύκειο Πετρούπολης - είχε ξεκινήσει με δική του πρωτοβουλία ομάδα αθλήματος ΣΚΑΚΙ που συνεχίζει και σήμερα να λειτουργεί τιμητικά με το όνομα του. Διακρίθηκε και με τιμητικά διπλώματα στον αθλητισμό.

Αυτός ο αξιόλογος νέος, ο αυριανός πολίτης αυτής της χώρας, χάθηκε άδικα πριν κλείσει τα 16 του χρόνια! Πάνω σε άσκηση, αθλούμενος στο δημοτικό κολυμβητήριο του ΔΑΟΠ Πετρούπολης "πνίγηκε", εντελώς άδικα και αδικαιολόγητα καθώς παρέμεινε αναίσθητος στον πυθμένα της πισίνας. ΓΙΑΤΙ;;;;

  • Πότε η πολιτεία με τα ελεγκτικά της όργανα θα ασχοληθεί με τη λειτουργία και τις παραλείψεις των Δημοτικών Κολυμβητήριων;
  • Πόσοι πρέπει να πνιγούν ακόμη για να βάλει ναυαγοσώστη και επόπτη ασφάλειας σε κάθε κολυμβητήριο;!
  • Την άφατη θλίψη των χαροκαμένων γονιών και φίλων του ποιος θα απαλύνει;

Ιστολογική Εξέταση Η Ιστολογική εξέταση του Δημήτρη Δημητριάδη. Η μάνα του Δημήτρη, πιστεύει ότι η μεγαλύτερη δικαίωση στη μνήμη του Δημήτρη και όσων χαθήκαν με τον ίδιο τρόπο στον αθλητισμό είναι, να ζητήσουν συγνώμη οι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους ενέργειες από τους γονείς των παιδιών αυτών και να φτιάξουν το γρηγορότερο τα κολυμβητήρια ΑΣΦΑΛΗ με τοποθέτηση όχι απλώς προπονητών αλλά με τις ειδικότητες που αναφέρει ο νόμος ΥΑ.ΟΙΚ.46596/6.12.04 και που οφείλει κατά το νόμο να ελέγχει η νομαρχία Αθηνών· και μόνο εφόσον τηρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις να χορηγεί σχετική άδεια λειτουργιάς.

Οδηγίες διάσωσης Οδηγίες διάσωσης από πνιγμό Δυστυχώς όμως οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν τηρούνταν κατά το χρόνο πνιγμό του Δημήτρη μας γεγονός που οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα του θανάτου του στις 9/2/2005.Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης και επόπτης ασφαλείας! Δυο προπονητές βάρδιας δεν κοίταζαν μετ' προσοχής και δεν αντιλήφθησαν το συμβάν για να τον σώσουν.

Ο Δημήτρης ήταν καθόλα υγιής και ικανός να αθλείται. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναζητήσουν για ευθύνες αλλού, όπως στην ανοργάνωτη λειτουργία του κολυμβητήριου, στην απουσία ναυαγοσώστη, στην ανικανότητα ή αδιαφορία ή και απουσία των υπεύθυνων προπονητών, οι οποίοι άφησαν το παιδί μας βυθισμένο στο νερό από πέντε έως δεκαπέντε λεπτά (κατά δήλωση του καθηγητή της ιστολογικής εξέτασης). Η διοχέτευση όμως ανυπόστατων και κυρίως ανήθικων φημών μόνο σκοπό έχει τη αποφυγή των ευθυνών τους μέσω της προσβολής της μνήμης του παιδιού μας. Εξάλλου όλα τα σχετικά έγγραφα των ιατροδικαστών αποδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης τους! Εμείς δεν μπορούμε παρά να προσβλέπουμε στην δικαιοσύνη.

Η Εργαστηριακή Έκθεση Η Εργαστηριακή Έκθεση Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συγγενείς, φίλους του και φίλες του που μας συμπαραστάθηκαν στον άμετρο πόνο μας. Όλους τους συγγενείς και φίλους που και σήμερα στέκονται δίπλα μας και μας βοηθούν να κρατηθούμε όρθιοι για να δικαιώσουμε το παιδί μας και να δικαιωθεί και ο πρωτοβάθμιος αθλητισμός...Διστάζω να ξεχωρίσω κάποιους γιατί φοβάμαι ότι θα αδικηθούν οι άλλοι που τον αγαπούσαν και πόνεσαν γι’ αυτόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε :τον Τάσο Σουρίλα που έγραψε μουσική και στίχους και στη μνήμη του έφτιαξε CD. Την Ηλιάνα την ‘’κολλητή’’ του, που τον πονάει σαν φίλο και αδελφό της.

Η Απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου Η Απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου
Επίσης Τους φίλους-ες και όλο το διδακτικό προσωπικό στο 1ο Γυμνάσιο Πετρούπολης και τους φίλους-ες και όλο το διδακτικό προσωπικό στο 5ο Λύκειο Πετρούπολης και ειδικά το λυκειάρχη. Τις φίλες-ους του στα γυμνάσια Πανοράματος Πετρούπολης. Τους φίλους-ες του και την δασκάλα του στο ΤΖΟΥΝΤΟ.

Ανακοίνωση Ανακοίνωση

Τους φίλους και φίλες του και το προσωπικό της κατασκήνωσης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ". Τους φίλους-ες και το διδακτικό προσωπικό(δημοτ. και γυμν.) της σχολής "ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΔΡΑΤΟΥ". Το χορευτικό του Δήμου Πετρούπολης (φίλοι-ες του και τον δάσκαλο χορού ).Τους φίλους-ες στη σχολή καταδύσεων στο Βόλο. Επίσης τους συναδέλφους,πρώην ταμείου ΤΕΔΕΔΞΕ καθώς και τους διοικ. Συναδέλφους, και γιατρούς από το ΙΚΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ και των παραρτημάτων του. Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Α.Βασιλείου που φιλοτέχνησε την προτομή του.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Τόλιου Φανή
Δημητριάδης Κωνσταντίνος